Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات محقق آمریکایی نشان می‌دهد که احتمال لرزش زمین در برخی ساعات روز بیشتر است. آفتاب‌‌نیوز : شاید بیشتر از صد سال است که دانشمندان به دنبال راه‌های مختلفی برای پیش‌بینی زلزله‌اند، اتفاقی که به دلیل ساختار بسیار پیچیده زمین تا الان نیافتاده است، با این وجود چند سالی است که دیوید نبهن یکی از شهروندان لس‌آنجلس مدعی شده که برخی از زلزله‌های قوی را می‌توان با روشی علمی پیش‌بینی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‌نیوز، او تا حالا ۴ کتاب درباره پیش‌بینی زلزله نوشته است و معتقد است برای فهم زلزله باید نگاه‌ها را از زمین به سمت آسمان ببریم. نبهن بر اساس نتایج تحقیقاتش ادعا می‌کند که علاوه بر نیروی هسته زمین، نیروی فرعی دیگری هم منجر به لرزش زمین می‌شود؛ نیروی جاذبه ماه و خورشید.
در رابطه با نتایج این تحقیقات، اینکه آیا گذاره‌های آن در کشوری مثل ایران صدق‌ می‌کند یا نه و ... نبهن گفتگویی با خبرآنلاین داشت که در ادامه می‌خوانید:

  آقای نبهن شما بر اساس تحقیقاتی که در این مدت انجام داده‌اید ادعا کرده‌اید که جاذبه یکی از عوامل زلزله است، آیا این حرف شما این معنا را دارد که حرف دیگر زمین‌شناسان را رد می‌کنید؟
من با چیزی که عامل زلزله است مخالفت نمی‌کنم، بدیهی است که با انرژی هسته‌ی کره زمین صفحه‌های زمین حرکت می‌کنند و این باعث ایجاد زلزله می‌شود، بحث من این است که برخی مواقع جزر و مد می‌تواند یک زلزله درحال وقوع را شدیدتر کند. این باعث می‌شود بتوانیم برخی لرزه‌ها را پیش‌بینی کنیم، چون ما می‌توانیم مکان ماه و خورشید را هنگامی فشار جزر و مد به بیشترین حد ممکن رسیده تخمین بزنیم. بنابراین من با اصول لرزه‌نگاری مخالف نیستم، فقط می‌خواهم توجهات را به نیروی فرعی دیگری جلب کنم؛ اینکه به جای اینکه به زمین نگاه کنیم به آسمان هم نگاه کنیم. این موضوع نیروی کوچک دیگری را هم به معادلاتی که درباره زلزله وجود دارد اضافه می‌کند.
چه شد که به این نتایچ رسیدید؟
من با ده‌ها راه مختلف به این نتیجه رسیدم، من سال‌ها به عنوان شهروند، معلم و هماهنگ‌کننده آمادگی با زلزله در لس‌آنجلس زندگی کرده‌ام. در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه  ۹۰ میلادی ۴ بار به علت زلزله از خواب بیدار شدم، همه‌ این زلزله‌ها در سپیده‌دم رخ دادند. این تصادف عجیب باعث شد که همه زلزله‌های بزرگ لس‌آنجلس را در قرن بیستم و جزر و مدهای خورشید و ماه را مطالعه کنم، همانطور که در جدول پایین می‌بینید همه‌ زلزله‌های بزرگ در زمانی رخ داده که یا سپیده‌دم بوده یا گرگ و میش. همچنین این زلزله‌ها درست زمانی رخ داده‌اند که ماه یا کامل بوده یا به کامل بودن بسیار نزدیک بوده.  
با گذشت سال‌ها متوجه شدم با اینکه من اولین کسی بودم که زمان مشخصی را برای زلزله ساحل غربی آمریکا مشخص کردم (سپیده‌دم و گرگ و میش‌)، من اولین کسی در جهان نبودم که درباره این موضوع نوشته باشد، در واقع در طول ۱۷۵ سال صدها متن علمی درباره تاثیر جزر و مد زلزله منتشر شده است.
پس براساس شواهد تجربی زلزله‌های لس‌آنجلس در قرن اخیر و تحقیقاتی که از فرضیه من حمایت می‌کردند، به این نتیجه رسیدم که شاید در هنگام طلوع و غروب خورشید یا ماه کامل و ماه نو احتمال وقوع رخداد‌هایی با احتمال بیشتر از بقیه در حوزه زلزله در غرب ساحل آمریکا بیشتر باشد.
بر اساس فرضیه شما چگونه می‌شود زلزله‌ها را پیش‌بینی کرد؟
تا الان یافته‌های من زلزله‌های بزرگ را پیش‌بینی کرده است، البته باید تاکید کنم که این فرضیه من نیست که توسط جزر و مد بتوانم زمان دقیقی را برای زلزله پیش‌بینی کنم، من فقط از اتفاقاتی می‌گویم که احتمال وقوع آنها بیشتر است. این را هم باید بگویم که در دو دهه اخیر من بارها از وقوع یک زلزله بالای ۵ ریشتر در یک روز و زمان خاصی هشدار دادم و این اتفاق با ساعت‌ها و دقایقی فاصله رخ داده است.
بر این اساس، می‌توان زلزله‌های محتمل دیگر در ایران را هم پیش‌بینی کرد؟
باید بگویم حرف‌هایی که در رابطه با افزایش احتمال وقوع زلزله هنگام طلوع و غروب خورشید زدم اگر درست باشند فقط در رابطه با ساحل غربی آمریکا صدق می‌کند. دانشمندان زیادی از اوایل دهه‌ی ۱۸۹۰ میلادی زیادی در رابطه با ساعت محتمل زلزله تحقیقاتی انجام داده‌اند، اما این تحقیقات می‌گویند زلزله‌ها بیشتر در هنگام عصر یا نیمه شب رخ می‌دهد. در واقع به گفته برخی دانشمندان در هند، پاکستان، ایران، ژاپن، ایتالیا و آمریکای مرکزی احتمال وقوع زلزله در این ساعت‌ها بیشتر است. تاکید می‌کنم با اینکه بسیاری از دانشمندان قبول دارند که روزهایی که ماه کامل است احتمال وقوع زلزله در همه‌جا بیشتر است ولی شرط افزایش احتمال لرزش زمین هنگام غروب و طلوع خورشید فقط در غرب ساحل آمریکا صدق می‌کند، من این موضوع را با توجه به منطقه جغرافیایی خاص این منطقه کشف کرده‌ام.
و سوال آخر، بسیاری کار شما را غیرعلمی می‌دانند پاسخ شما به این ادعا‌ها چیست؟
کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند باید تغییری که در دیدگاه علمی ایجاد شده را ببینند، تحقیقات جدیدی که مجلات علمی معتبر منتشر شده تقریبا از همه حرف‌هایی که در این مدت زده‌ام حمایت می‌کنند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم.

به گزارش ایسنا،‌ علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

وی درباره میزان آمادگی‌ شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، پنج شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

براساس گزارش پایگاه خبری شهر، وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند