Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@08:11:52 GMT

چه ساعت‌هایی احتمال زلزله در ایران بیشتر است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۵۷۷۱

چه ساعت‌هایی احتمال زلزله در ایران بیشتر است؟

خرداد: تحقیقات محقق آمریکایی نشان می‌دهد که احتمال لرزش زمین در برخی ساعات روز بیشتر است.
 
به گزارش خرداد از خبرآنلاین، شاید بیشتر از صد سال است که دانشمندان به دنبال راه‌های مختلفی برای پیش‌بینی زلزله‌اند، اتفاقی که به دلیل ساختار بسیار پیچیده زمین تا الان نیافتاده است، با این وجود چند سالی است که دیوید نبهن یکی از شهروندان لس‌آنجلس مدعی شده که برخی از زلزله‌های قوی را می‌توان با روشی علمی پیش‌بینی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  
او تا حالا ۴ کتاب درباره پیش‌بینی زلزله نوشته است و معتقد است برای فهم زلزله باید نگاه‌ها را از زمین به سمت آسمان ببریم. نبهن بر اساس نتایج تحقیقاتش ادعا می‌کند که علاوه بر نیروی هسته زمین، نیروی فرعی دیگری هم منجر به لرزش زمین می‌شود؛ نیروی جاذبه ماه و خورشید.
 
در رابطه با نتایج این تحقیقات، اینکه آیا گذاره‌های آن در کشوری مثل ایران صدق‌ می‌کند یا نه و ... گفتگو با نبهن را در ادامه می‌خوانید:
 آقای نبهن شما بر اساس تحقیقاتی که در این مدت انجام داده‌اید ادعا کرده‌اید که جاذبه یکی از عوامل زلزله است، آیا این حرف شما این معنا را دارد که حرف دیگر زمین‌شناسان را رد می‌کنید؟
من با چیزی که عامل زلزله است مخالفت نمی‌کنم، بدیهی است که با انرژی هسته‌ی کره زمین صفحه‌های زمین حرکت می‌کنند و این باعث ایجاد زلزله می‌شود، بحث من این است که برخی مواقع جزر و مد می‌تواند یک زلزله درحال وقوع را شدیدتر کند. این باعث می‌شود بتوانیم برخی لرزه‌ها را پیش‌بینی کنیم، چون ما می‌توانیم مکان ماه و خورشید را هنگامی فشار جزر و مد به بیشترین حد ممکن رسیده تخمین بزنیم. بنابراین من با اصول لرزه‌نگاری مخالف نیستم، فقط می‌خواهم توجهات را به نیروی فرعی دیگری جلب کنم؛ اینکه به جای اینکه به زمین نگاه کنیم به آسمان هم نگاه کنیم. این موضوع نیروی کوچک دیگری را هم به معادلاتی که درباره زلزله وجود دارد اضافه می‌کند.
 
چه شد که به این نتایچ رسیدید؟
من با ده‌ها راه مختلف به این نتیجه رسیدم، من سال‌ها به عنوان شهروند، معلم و هماهنگ‌کننده آمادگی با زلزله در لس‌آنجلس زندگی کرده‌ام. در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه  ۹۰ میلادی ۴ بار به علت زلزله از خواب بیدار شدم، همه‌ این زلزله‌ها در سپیده‌دم رخ دادند. این تصادف عجیب باعث شد که همه زلزله‌های بزرگ لس‌آنجلس را در قرن بیستم و جزر و مدهای خورشید و ماه را مطالعه کنم، همانطور که در جدول پایین می‌بینید همه‌ زلزله‌های بزرگ در زمانی رخ داده که یا سپیده‌دم بوده یا گرگ و میش. همچنین این زلزله‌ها درست زمانی رخ داده‌اند که ماه یا کامل بوده یا به کامل بودن بسیار نزدیک بوده.  
با گذشت سال‌ها متوجه شدم با اینکه من اولین کسی بودم که زمان مشخصی را برای زلزله ساحل غربی آمریکا مشخص کردم (سپیده‌دم و گرگ و میش‌)، من اولین کسی در جهان نبودم که درباره این موضوع نوشته باشد، در واقع در طول ۱۷۵ سال صدها متن علمی درباره تاثیر جزر و مد زلزله منتشر شده است.
 
پس براساس شواهد تجربی زلزله‌های لس‌آنجلس در قرن اخیر و تحقیقاتی که از فرضیه من حمایت می‌کردند، به این نتیجه رسیدم که شاید در هنگام طلوع و غروب خورشید یا ماه کامل و ماه نو احتمال وقوع رخداد‌هایی با احتمال بیشتر از بقیه در حوزه زلزله در غرب ساحل آمریکا بیشتر باشد.   
بر اساس فرضیه شما چگونه می‌شود زلزله‌ها را پیش‌بینی کرد؟
تا الان یافته‌های من زلزله‌های بزرگ را پیش‌بینی کرده است، البته باید تاکید کنم که این فرضیه من نیست که توسط جزر و مد بتوانم زمان دقیقی را برای زلزله پیش‌بینی کنم، من فقط از اتفاقاتی می‌گویم که احتمال وقوع آنها بیشتر است. این را هم باید بگویم که در دو دهه اخیر من بارها از وقوع یک زلزله بالای ۵ ریشتر در یک روز و زمان خاصی هشدار دادم و این اتفاق با ساعت‌ها و دقایقی فاصله رخ داده است.
 
بر این اساس، می‌توان زلزله‌های محتمل دیگر در ایران را هم پیش‌بینی کرد؟
باید بگویم حرف‌هایی که در رابطه با افزایش احتمال وقوع زلزله هنگام طلوع و غروب خورشید زدم اگر درست باشند فقط در رابطه با ساحل غربی آمریکا صدق می‌کند. دانشمندان زیادی از اوایل دهه‌ی ۱۸۹۰ میلادی زیادی در رابطه با ساعت محتمل زلزله تحقیقاتی انجام داده‌اند، اما این تحقیقات می‌گویند زلزله‌ها بیشتر در هنگام عصر یا نیمه شب رخ می‌دهد. در واقع به گفته برخی دانشمندان در هند، پاکستان، ایران، ژاپن، ایتالیا و آمریکای مرکزی احتمال وقوع زلزله در این ساعت‌ها بیشتر است. تاکید می‌کنم با اینکه بسیاری از دانشمندان قبول دارند که روزهایی که ماه کامل است احتمال وقوع زلزله در همه‌جا بیشتر است ولی شرط افزایش احتمال لرزش زمین هنگام غروب و طلوع خورشید فقط در غرب ساحل آمریکا صدق می‌کند، من این موضوع را با توجه به منطقه جغرافیایی خاص این منطقه کشف کرده‌ام.
 
و سوال آخر، بسیاری کار شما را غیرعلمی می‌دانند پاسخ شما به این ادعا‌ها چیست؟
کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند باید تغییری که در دیدگاه علمی ایجاد شده را ببینند، تحقیقات جدیدی که مجلات علمی معتبر منتشر شده تقریبا از همه حرف‌هایی که در این مدت زده‌ام حمایت می‌کنند. برچسب ها: محقق آمریکایی ، احتمال زلزله ، ایران ، ساعت‌

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۵۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب

به گزارش خبرآنلاین، سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در ۱۸ استان و احتمال وقوع سیلاب همچنین افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس و دریای خزر هشدار داد.

ایسنا در خبری نوشت: سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک دوشنبه (۱۷اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز و سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت) در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان و اردبیل پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از ۳۰ نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر در مناطق ساحلی و فراساحلی با تاکید بر وقوع رگبار باران و رعد و برق دوشنبه و سه‌شنبه (۱۷ و ۱۸ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی خطر غرق‌شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک، قایق‌های صیادی و نیمه‌ سنگین و سنگین، اختلال در فعالیت سکوهای نفتی دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی در دستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتا شدید ، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد یک‌شنبه در ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، دوشنبه در همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و سه‌شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی رخ می‌دهد.

این وضعیت آب و هوایی چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استانهای قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی فارس و شمال کرمان، پنج‌شنبه (۲۰ اردیبهشت) برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز و جمعه (۲۱ اردیبهشت) برای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استانهای خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط آب و هوایی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد و سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل تا ۱.۵ متر دوشنبه تا چهارشنبه (۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان دور از انتظار نیست بنابراین خطر غرق شدن شناگران و آسیب به قایق‌های سبک و تفریحی، آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی، احتمال آسیب به شناورهای سبک، احتمال اختلال در فعالیت های بندری و اختلال در ورود و خروج شناورها به حوضچه بنادر وجود دارد.

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا و فعالیت‌های تفریحی، اعمال محدودیت در تردد قایق‌ها و شناورهای سبک تفریحی و صیادی، احتیاط در فعالیت‌های دریایی در مناطق فراساحل، در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت در حوزه‌های مختلف توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903062

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب
  • احتمال وقوع دوباره سیل در آذربایجان شرقی