Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:40:03 GMT

احتمال سونامی در دریای خزر وجود دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۰۹۴۹

احتمال سونامی در دریای خزر وجود دارد

علیرضا شهیدی روز سه شنبه در بیست وچهارمین نشست کمیته هماهنگی هواشناسی - آب‌شناسی دریای خزر افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر در آینده زلزله‌ای داخل خزر رخ دهد، احتمال وقوع سونامی وجود دارد اما اگر در داخل خشکی رخ دهد ممکن است امواجی به وجود آورد که باعث شود ساحل کم عرض خزر شامل شهرها، تاسیسات و بنادر تحت تاثیر این امواج قرار گیرد و خساراتی وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به مخاطرات دریای خزر اشاره کرد و گفت: با توجه به زلزله خیز بودن منطقه، احتمال وقوع سونامی در خزر وجود دارد.
شهیدی اضافه کرد: دریای خزر به علت داشتن منابع غنی نفت و گاز بسیار ارزشمند است و همواره مورد توجه کشورهای حاشیه خود قرار دارد.
وی ادامه داد: ساحل ایران در حاشیه دریای خزر بسیار باریک و طولانی است و جمعیتی حدود ٥ میلیون نفر در این خط باریک زندگی می‌کنند، بنابراین ریسک خطر در زمان وقوع مخاطرات افزایش می‌یابد.
شهیدی اظهار داشت: با توجه به موقعیت زمین شناسی، ایران روی منطقه پر خطر قرار دارد. از نظر مخاطرات ایران رتبه سوم دنیا را دارد یعنی از ٤٣ مخاطره در دنیا با ٣٤ مخاطره در ایران دست و پنجه نرم می‌کنیم.
وی تاکید کرد: البته نمودارها در روند بررسی نشان می‌دهد که از سال ١٩٠٠ تا ٢٠١٠ به رغم اینکه تعداد رخدادهای مخاطرات افزایش یافته اما تعداد تلفات و میزان خسارات کاهش یافته است که این نشان می‌دهد می‌توان با شناخت مخاطرات خسارات را کاهش داد و باید به سمت ایمن شدن پیش رویم.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: ایران از نظر موقعیت جغرافیایی تحت اثر فشارش قرار دارد یعنی این فشارش در زاگرس ٩ میلیمتر در سال، مرکزی ١٣ ، البرز و کاسپین ٦ میلیمتر در سال است که باعث وقوع زلزله می‌شود. البته تلفات در  زاگرس کمتر است چون زمین آن بخش حالت پلاستیکی دارد اما تلفات در البرز به علت سخت بودن زمین بالاتر است.
وی افزود: خزر توسط دو دسته گسل فعال یکی در بخش البرز و دیگری در بخش " سیل آب شیرون " قرار دارد. بر این اساس در قسمت‌های شمالی کشور ریسک زلزله بسیار بالا است، در منطقه البرز هم گسل فعال وجود دارد، در گذشته شاهد وقوع زلزله‌های زیادی در این منطقه بودیم که یکی از آن سال ١٨٥٦ با عنوان زلزله کمس بود که در ناحیه سمنان، دامغان و شاهرود رخ داد و تمدنی را از بین برد و دیگری  زلزله ری در جنوب تهران رخ داد.
شهیدی اضافه کرد: گسل استرا، شمال البرز و خزر سه گسل اطراف دریای خزر هستند که بررسی کردیم و نتایج نشان داد که با توجه به رخداد زلزله‌های متعدد در این بخش، با وقرع زلزله احتمال وقوع سونامی در دریای خزر وجود دارد.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع در حال آغاز طرح جامع مطالعات زمین شناسی دریای خزر هستیم که مباحثی در زمینه رسوب شناسی، آلایندگی، زیست محیطی و گردشگری در آن مورد توجه قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها دریای خزر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دریای خزر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دریای خزر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران

معاون هواشناسی مازندران با اشاره به هشدارهای هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید و احتمال وقوع سیلاب خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احمد اسدی گفت: بارندگی‌های شدید از بعدازظهر چهارشنبه 19 اردیبهشت از سمت غرب استان و همچنین احتمال وقوع سیلاب پیش‌بینی شده است.

وی افزود: امشب چهارشنبه تا اواسط فردا پنجشنبه 20 اردیبهشت بارش ‌به‌صورت رگبار باران خواهد بود و شاهد کاهش بیشتر دما همراه با وزش باد‌ نسبتا شدید در استان خواهیم بود.

اسدی با تاکید بر اینکه این سامانه بارشی، سامانه قابل توجهی است، تصریح کرد: افزایش آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها پیش‌بینی هواشناسی است و با توجه به  آبگرفتگی معابر عمومی، از مسافران تقاضا می‌شود از اتراق در مسیرهای پرخطر پرهیز کنند.

کارشناس هواشناسی مازندران ادامه داد: کاهش دید، ریزش سنگ در محور کوهستانی و لغزندگی جاده‌ها در کنار اختلال در تردد جاده‌ها تا فردا پیش بینی می‌شود.

وی تاکید کرد: مردم و مسافران تردد بی‌مورد در جاده‌های کوهستانی نداشته باشند و در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها اتراق نکنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقوع تندبادهای لحظه‌ای و گردوخاک در اصفهان/ هوا ۵ درجه سردتر می‌شود
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • انگلیس از وقوع ۲ انفجار در سواحل یمن خبر داد
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر